Castravetele, o leguma plină de prospețime, ideală pentru sănătate

Sănătate

Un partener plin de prospe,time pentru vara, castravetele se consuma in tot felul de salate sau sub forma de baton in cele mai lejere aperitive. Iata mai multe cuvinte despre beneficiile sale minunate.

Foarte bogat in apa, castravetele este o leguma plina de prospetime, de degustat fara moderatie pe timp de vara. Originar din India si cultivat de peste 3000 de ani, castravetele face parte din aceeasi familie ca si pepenele galben, dovlecelul sau castravetele acru. Foarte bogat in nutrienti, este un aliat minunat atat pentru sanatate, cat si pentru silueta.

Un campion al lejeritatii, castrevetel vine cu doar 15 calorii pe 100 de grame. Este bogat in fibre si contribuie la senzatia de satietate si te ajuta sa te tii departe de rontaitul compulsiv dintre mese. Ideal deci pentru persoanele care au grija de silueta lor. Compus din 95% apa, are o mare putere de hidratare.

Datorita piridoxinei pe care o contine, castravetele permite reducerea in mod natural a stresului si ajuta in acelasi timp la lupta contra anxietatii.

Sursa de antioxidanti, castravetele consumat in mod regulat, este un ajutor de nadejde pentru organismul nostru. Te ajuta sa lupti contra radicalilor liberi si agentilor oxidanti, responsabili, cu numeroase tipuri de cancer. Dar reuseste sa te tina departe si de maladiile cardiovasculare sau de imbatranirea cutanata.

Castravetele contine cupru si vitamina K, elemente care completeaza acest cocktail plin de beneficii. Primul este esential pentru fabricarea de colagen iar al doilea pentru oase.

Castravetele este de asemenea, foarte util pentru a combate retentia de apa. Castravetele este foarte bogat din punct de vedere nutritional. Contine potasiu mai ales, un nutrient foarte eficient pentru a elimina toxinele si excesul de apa.

De asemenea, este foarte interesant pentru persoanele diabetice. Castravetele poate reduce nivelul de glucoza din sange. Aceasta leguma contine un hormon utilizat de catre pancreas pentru a fabrica insulina. Deci poate limita dezvoltarea maladiilor.

Castravetele ajuta la obtinerea unei respiratii pline de prospetime. Acest efect se datoreaza substantelor fotochimcie prezente in aceasta leguma care pot elimina bacteriile prezente la nivelul gurii, care sunt responsabile cu o respiratie neplacuta.

Lasă un răspuns