Ce să faci în Copenhaga?

Locuri de Vizitat

Copenhaga este un oras inedit din Danemarca, fiind important ca el sa se gaseasca pe lista voastra de city-break-uri. Cladirile moderne, dar in acelasi timp minimaliste va amintesc imediat ca locuiti in Scandinavia.

Nimeni nu petrecere prea mult timp in trafic si in acelasi timp, fiecare persoana se bucura de momente de relaxare. Nyhavn este cel mai frumos loc din Copenhaga, acest loc pitoresc fiind pe placul tuturor turistilor care ajung aici. Veti da aici de un sir de case colorate din secolul al 17-lea.

Un alt obiectiv din Copenhaga este Mica Sirena. Desi ea chiar este mica, acest obiectiv atrage multi turisti aici. Desi se mai intampla sa fie vandalizata, aceasta statuie este totusi intretinuta, ea pazind cu melancolie golful din Copenhaga.

O plimbare prin gradinile castelului Rosenborg va fi pe placul vostru. Aceste gradini sunt considerate a fi cele mai frumoase din oras, de aceea nu va trebuie sa le ratati. Daca veti dori sa vizitati si castelul, acesta va va costa 110 coroane.

Daca nu veti avea bugetul pentru a vizita prea multe locatii, trebuie sa stiti ca vizitarea gradinilor este gratuita, de aceea va trebui sa profitati de acest lucru si sa va bucurati de orasul in care a trait Hans Christian Andersen.

Un alt lucru pe care il puteti face este sa fiti martorii schimbarii garzii din fata palatului Amalienborg. Aici este locul unde traieste familia regala. Se mai intampla uneori ca marsul sa fie acompaniat de muzica, dar in unele situatii va trebui sa va obisnuiti cu schimbarea silentioasa a garzii.

Puteti urca in turnul palatului Christianborg pentru a vedea orasul de sus. Palatul acesta este unul cu adevart impresionant, el spunand povestea unei monarhii inedite. Daca aveti un buget mai restrans, puteti sa va urcati in turn si sa admirati orasul de sus. Ascensiunea in turn este gratuita.

Christiana este un oras intr-un oras, aceasta zona fiind separata complet de Copenhaga, ea fiind creata de idealisti, anarhisti si hipiotii anilor 70. Aceasta zona ocupa in jur de 34 de hectare. Localnicii acestui oras nu platesc taxe, ei avand un sistem de guvernare propriu.

Comertul cu marijuana se desfasoara liber aici, locuitorii din Christiana profitand de acest lucru. Pozele in zonele comerciale nu sunt permise, de aceea va trebui sa va ascundeti aparatul foto in rucsac. Puteti alege sa va plimbati cu barca pe canale. Procedand in acest fel, veti admira orasul dintr-o alta perspectiva.

One thought on “Ce să faci în Copenhaga?

  • All in all, va recomand sa-l vedeti. E o experienta tare misto la cinema, dar si pe PC/la TV la 123movies online se merita. Mai mult de jumatate de sala cred ca a plans la film si te tine cu sufletul la gura in multe momente, este foarte bine construit. Contrar asteptarilor mele, The Martian a fost doar ok si Everest a rupt norma.

Lasă un răspuns