Locuri de vizitat în Egipt

Locuri de Vizitat

Egiptul este o tara cu adevarat speciala, ea oferindu-va numeroase povesti cu zei, statui si piramide. Aceasta tara este caracterizata prin mister, ea aflandu-se mereu in topul dorintelor turistilor care vor sa vada si alte locuri inedite. Iubitorii de istorie pot vedea mostenirea lasata de civilizatia antica, de aceea aceasta tara merita a fi vizitata.

Orasul Cairo este un loc perfect pentru a va bucura de o vacanta placuta, acesta fiind pe primul loc in ceea ce priveste optiunile turistilor. In acest oras veti avea de-a face cu o viata vibranta, dar si cu numeroase atractii turistice pe care le veti indragi. Veti da peste multimi de oameni, iar atmosfera va va aminti mai mult de orase precum New York.

Puteti vizita Muzeul Egiptean pentru ca acesta ascunde comorile lui Tutankamon. In acest oras, istoria arte un rol important, statuia lui Ramses din fata garii centrale fiind un monument pe care nu ar trebui sa-l ratati. In Cairo se gasesc in jur de 500 de moschei, cea mai frumaosa dintre ele fiind Moscheea de Alabastru, din citadela orasului.

Complexul de piramide de la Giza este o destinatie turistica foarte importanta, pentru ca aici turistii pot admira Sfinxul. Acesta vegheaza intre piramide, avand capul unui rege sau a unui zeu si corpul unui leu. Un alt loc ce nu ar trebui ratat este complexul Abu Simbel, el fiind gasit in Nubia. El este format din doua temple care au fost taiate in piatra.

Un lucru inedit in ceea ce priveste acest templu este modul cum soarele lumineaza cele patru statui din interiorul acestui templu. Templul zeirei Hathor din Nubia, zeita care era considerata a fi cea a frumusetii si a dragostei, este un alt loc important de vizitat.

Un alt templu la fel de cunoscut este Templul zeitei Hathor din Dendera. Acest templu nu a fost alterat de oamenii perioadei moderne. Complexul este alcatuit din mai multe temple mai mici, fiecaruia fiindu-i dedicat unui anumit zeu egiptean. In partea sudica a peninsulei Sinai se afla Sharm el-Sheih, acesta fiind un loc foarte popular in care va puteti bucura de soare si de plaja.

Daca sunteti o persoana mai activa, atunci acest loc este unul inedit pentru a face canotaj si scufundari, de aceea il puteti include in lista voastra de locuri pe care trebuie sa le vedeti in Egipt. Va veti putea bucura de o vacanta ineditain aceasta tara speciala.

Lasă un răspuns